Fuldblodsaraberhingst Marcant OXFuldblodsaraberhingst Marcant OX

- Typefuld og sporty med anlæg for dressur

På show er Marcant flere gange tildelt Guldmedalje, bl.a. 86,30 p. til int. A-show. Han er derudover en af kun få arabere, som har bestået Den fælles Materialprøve.

Han anses for at være en af DK’s absolut bedste arabere i ponymål!

Marcant har et udsædvanligt samarbejdsvilligt temperament og er utrolig rar at omgås. Han har en bygning som er særdeles kompatibel med ridebrug – især bør hans fremragende overlinie og bagpart fremhæves! Han går primært dressur og under træning laver han galopchangementer og øves også i piaffe og passage.

En datter blev i ’09 kåret som Bedste Palominohoppe i PSA og en søn blev i ’11 avlsgodkendt igennem BPS og har aflagt 30-dages stationsafprøvning. Hans afkom er generelt let-håndterbart og let til bens på den gode måde. To tredjedele af hans afkom ser ud til at holde ponymål, og hos den sidste trediedel er moren i samtlige tilfælde en hest. Marcant er selv færdigmålt til 148 cm under DRF.

Selvom afstamningen er udpræget succesfuld showafstamning, så er det alligevel rimelig almindeligt kendt iblandt araberejere i Danmark, at især Essteem har lavet noget meget rideligt afkom og at det samme er gældende for hans sønner. Malica var dog også redet og havde et dejligt sind.

Zalim (far): Champion + “Bedste Dansk Avlede Hest”

Essteem (farfar): Champion + “Tripple Crown Winner”

Malica (mor): Champion + “Bedste Dansk Avlede Hest”

Masran El Shaklan (morfar): Champion + “Most Classic Head”

Alt afkom efter Marcant kan registreres uanset hoppens ophav!

Marcant er testet fri for såvel CA som SCID.