Palominohingst Sonorous EchoPalominohingst Sonorous Echo

- Gyldent sind såvel som skind…

Lovende hingst med et virkelig dejligt udtryk og tilpas hingstepræg og dertil et yderst vindende væsen… Han har især super skridt + galop samt masser af gålyst og ridelighed. Smuk og “pleasende” er han!

Efter få måneders ridning opnåede Echo til hingstedagen i Viborg at blive tildelt 9 i ridelighed og samlet at blive udpeget som næstbedste i gangartsklassen for ungheste.

Efter en pause og derefter kort genoptagelse af ridningen har han så gået 30-dages stationsafprøvning med bl.a. adskillige 8- og 9-taller for ridelighed/temperament. Hans trav mangler endnu noget styrke i at komme fuldt til udtryk under rytter, imens han skridter til 8½ og også allerede viser fin bæring i galop. Han springer  villigt, men mangler dog rutine.

Echo er af egen avl. Hans forædlingsprocent er på 54,3. Han er helbror til Maredsous la Belle, som i 2009 som 3-års blev kåret i PSA med 8 i helhed og tilmed vandt titlen som Bedste Palominohoppe og oveni blev nr. 2 i en tæt farvebedømmelse. Echo har også denne smukke farve: non-seasonable rødguld med metalskær.

Marcant (far):
Marcant er en smart og yderst typefuld ox-hingst af super afstamning både show- og brugsmæssigt. Han har opnået guldmedalje på show og endvidere bestået den fælles materialprøve. Han har en samarbejdsvilje ud over det sædvanlige og bruges til dressur.

Sonora (mor):
Sonora er en uhørt smuk hoppe ud af velkendte palominolinier. Hendes mor var en af de første palominohopper, som blev kåret i Danmark. Hun blev 23 år og fik føl til det sidste. Sonora er kåret i hovedstambogen i PSA med 8 i helhed. Hun er non-seasonable og har en utrolig flot og jævn farve, som hun gerne giver videre.

Echo er godkendt som EU-hingst via BPS i 2011. Han er DNA-testet/ afstamningskontrolleret og har gennemgået klinisk dyrlægeundersøgelse m.h.p. anvendelse til avl. Han har endvidere været igennem røntgen af ben + ryg (klasse 1-2 d. 16./9. 2011). Han har, som det fremgår, aflagt en yderst tilfredsstillende materialprøve i form af 30-dages stationsafprøvning i 2012 med et resultat som lever op til de daværende gældende krav indenfor palominoavlen (hvor der blot benyttes én-dagstests). Han er ikke forsøgt målt til pony, da jeg ingen interesse har i det.
2012 var hans første følårgang.