Træning

Træning af heste og ponyer

Vi kommer gerne til dig og hjælper (guider) eksempelvis en gang om ugen eller to henover en længere periode. På stedet er vi ved at bygge om i stalden og ser således frem til at kunne tage de nye faciliteter i brug til træningsheste.

Vi har stor erfaring med:

      • Basal opdragelse af alt fra føl og plage til voksne hingste
      • Bæredygtig forberedelse til kåring og evt. fremvisning
      • Fornuftig tilridning og uddannelse af både heste og ponyer
      • Indlæring/forfining af respons på signaler fra hjælperne
      • Jordarbejde eller såkaldt “HMS” og adfærdskorrektion
      • Bevægelsesterapi og ligeudrettende roundpen-arbejde m./kapsun

Viden og fokus
Al tilgang til træning sker på baggrund af såvel stor vinden om videnskabelige indlæringsteorier og hestens bevægeapparat som årelang erfaring med udførelse i praksis. Fremgangsmåden er omhyggelig og systematisk, men naturligvis med hensyntagen til både hestens psyke og fysik undervejs i det dynamiske samspil. Vores fokus er mere procesorienteret end egentlig resultatorienteret. Resultaterne kommer af sig selv… og taler for sig selv!

I forhold til håndtering og management af hestene (“horsemanship” om man vil) arbejder vi ud fra en filosofi om igennem at være bestemt, behersket og konsekvent at lære den enkelte hest, hvad der er såvel ønsket som uønsket adfærd: At gøre det nemt for den at gøre “det rigtige” og modsat svært at gøre det, der, efter vores opfattelse, er “forkert” i en given situation. Vi agerer ikke “hest”, omend vi benytter vores kropssprog meget. Vi tilstræber at gribe tingene an på den måde som det vil nytte mest (både for hest og ejer) på sigt, og som vil gøre det muligt for os/ejer at omgås hesten på en – for begge parter – behagelig og konfliktfri måde fremover som overhovedet muligt.

Vores synspunkt i forhold til diskussionen omkring bevidst anvendelse af lederskab (dominans) indenfor træning af heste er, at ordet/udtrykket de seneste år efterhånden har fået en fejlagtigt meget dårlig klang. For os er definitionen på lederskab blot dét at tage ansvar og at være den, der har planen. – Og nej: nogle gange indebærer det ikke at være flink her-og-nu, men derimod at gøre det, der er mest hjælpsomt på sigt! Hvis du har en plan for hvorhen og hvordan træning af din hest i dag skal foregå, så slipper din hest for at skulle bekymre sig om det og måske tage (for dig) uønskede initiativer, som du så skal til at tage stilling til og agere på.

Selv har vi begge uafhængigt af hinanden arbejdet meget med hingste, og de initiativer, de tager, hvis ikke man er forberedt og har en plan, er ikke altid lige sjove at skulle forholde sig til. Det drejer sig om at være på (fokuseret, med/foran) og ikke være bagefter hesten. Heste er utroligt hurtige til at aflæse kropssprog og at reagere jf. at de er flugtdyr. Til sammenligning er vi mennesker vanvittigt langsomme… Vi må således udnytte vores største force (hjernen) og koncentrere os om opgaven, når vi træner heste. Altså til fordel for begge parter.