Undervisning af børn og voksne

Det er p.t. ikke muligt at komme til os at modtage undervisning, det er dog derimod muligt at få os til at komme til dig. Det er også muligt at kombinere flere af vores mange tilbud eksempelvis ved arrangering af kursusdage med flere deltagere. Dette er naturligvis især en fordel over større afstande.

Vi har stor erfaring med:

  • Kompetencegivende undervisning af både børn og voksne
  • Vejledning: at guide rytteren til en periode selv at kunne arbejde videre med tingene på egen hånd på tilfredsstillende vis (dvs. med fortsat udvikling).
  • At hjælpe ryttere til selv at tilride sin hest/pony hjemme på betryggende vis.

Formidling og fokus
Undervisningen sker på baggrund af årelang erfaring i at formidle viden om ridningens kunst samt hestens psyke og fysik videre. Fremgangsmåden er systematisk under hensyntagen til både hest og rytters kunnen. Vores fokus er mere på at få grundridningen og forståelsen på plads end at opnå her-og-nu-resultater på stævnepladsen. Det gælder om at få hesten til at arbejdes så korrekt og villigt som muligt så stor en del af tiden som muligt og om at få skabt et samarbejde imellem hest og rytter, som gør det til en fornøjelse at ride i hverdagen :-)

Undervisningen adskiller sig lidt fra konventionel rideundervisning, hvor man selv skridter for, og hvor man så bliver rettet på i hhv. trav-galop-trav og måske laver øvelser undervejs med henblik på stævner på et givent plan. Her ledes der efter issues (de små svage punkter, dét der ikke fungerer 100%) og arbejdes så efter at løse dem. Jeg blander mig gerne allerede i skridt, d.v.s. eksempelvis når man måske ikke til at galoppere den pågældende dag, fordi der var noget andet som krævede opmærksomhed. Min erfaring er nemlig, at når der er styr på sagerne i skridt og trav og hesten svarer korrekt på signalerne, så er det aldrig et problem at springe an i galop og gå videre derfra. Dertil kommer at jeg gerne vil holde ro på hesten og undgå at bringe hesten i situationer, hvor det er vanskeligt for den at få succes.

Det hænder at jeg gerne selv vil op at mærke hesten for dermed at kunne hjælpe rytteren bedre. Hvis hesten fejler noget (hvis der fx er noget galt med tænderne eller lign.) har jeg som regel lettere ved at gennemskue det oppefra, da det kan være svært at se fra jorden om hesten ikke svarer korrekt, fordi rytteren bare ikke helt får givet de rigtige forudsætninger.