Bedækning

Palominohingst Sonorous Echo

Echo har – udover sin fantastisk flotte farve (nonseasonable) – masser af udtryk og hingstepræg og et yderst vindende væsen… Han er en nysgerrig, optimistisk og opsøgende pilfinger som kan få meget sjov ud af lidt. Han har et sind som er guld værd: han udmærker sig ved i en alder af 15 år fortsat at gå på fold med andre drenge – også i bedækningssæsonen!

Bedømmelser
Echo blev som ganske ung på Hingstedagen i Viborg foråret 2012 efter blot få måneders ridning tildelt 9 i ridelighedskarakter af dommerne og blev andenbedste i gangartsklassen for ungheste.

Efter en pause og derefter blot 1½ måneds ridning, gik han sidst i 2012 en 30-dages stationsafprøvning.
Træningsbeskrivelse: “Hingsten er særdeles rar og omgængelig i stalden. Hingsten har et særdeles godt temperament. Hingsten udviser god ridelighed og arbejdslyst. Hingsten har en god skridt, kunne ønskes mere bæring og afskub i trav. Hingsten springer med middel teknik og kapacitet. Konkurrenceegenskaber gode i dressur og middel i springning. Prøven gennemført.”
Han fik 9-taller for Temperament og Opførsel, Træningskarakter 8,5, og 8,5 for sin Skridt også, Ridelighed 8, Ridelighed Spring 8, Taksation løs 8…
Han manglede (som det fremgår af udtalelsen) endnu noget styrke på daværende tidspunkt, men har udviklet sig særdeles tilfredsstillende. Han er dog pga. personlige årsager hos ejer ikke promoveret på stævnepladserne, ligesom han i en årrække heller ikke har været udbudt til bedækning. Vi åbner hermed i det små op for bedækning igen!

Afstamning

Påvist forædlingsprocent 54,3%

Far:
Marcant var en smart og yderst typefuld ox-hingst i ponymål. Super afstamning både show- og brugsmæssigt. Han opnåede guldmedalje på show flere gange og bestod endvidere (som en af få OX hingste i DK) den fælles materialprøve. Han havde en samarbejdsvilje ud over det sædvanlige!

Mor:
Sonora er en uhørt smuk hoppe ud af en af de allerførste anerkendte palominolinier i Danmark. Hun er kåret i hovedafsnittet i PSA med 8 i helhed. Hun er non-seasonable og har en utrolig flot farve.

Søskende og eget afkom
Echo er af egen avl. Han er helbror til Maredsous la Belle, som i 2009 som 3-års blev kåret i PSA med 8 i helhed og tilmed vandt titlen som “Bedste Palominohoppe” og oveni blev nr. 2 i en tæt farvebedømmelse. En halvsøster efter samme far blev udnævnt til “Skuets Bedste Hoppe” på Det Østjyske Dyrskue i Horsens i 2018.

Echo har hel- og halvsøskende som gør sig godt alsidigt både indenfor dressur, spring, distance, mounted games og han har selv afkom i ponystørrelse som er uddannet til/går P-klasser. 2 døtre er således placeret i Top3 ved to forskellige Distriktmesterskaber i 2019, den ene for øvrigt B-pony allerede som 6-årig. En tredje datter arbejder sig ligeledes opad: går LA3 og blev i 2020 således Klubmester og rangliste-vinder i dressur. Echo har kun været udbudt i meget begrænset omfang grundet personlige årsager hos ejer. Han har hidtil især avlet godt på welshhopper samt storrammede hopper som er stærke i traven.

Godkendelser
Echo er godkendt som EU-hingst via British Palomino Society i 2011. Han er DNA-testet/afstamningskontrolleret og har gennemgået klinisk dyrlægeundersøgelse m.h.p. anvendelse til avl. Han har endvidere været igennem røntgen af ben + ryg (klasse 1-2 d. 16./9. 2011).

Registrering af afkom
Der er mulighed for registrering af afkom hos enten SEGES (tildeles i så fald grønt pas som blanding med fuld 3-leddet afstamning). Hoppens farve er uden betydning for registrering af afkommet, palomino-/cremellohoppe-afkom vil senere kunne stilles til kåring i PSA.

Kontakt
Al henvendelse omkring Echo skal ske til Signe på 22 800 112 (gerne SMS)