Sadelservice

SADDLING SOLUTIONS DK
v./Signe Græsbøll

Vi tilbyder sadelservice i hele Jylland og på Fyn. Det gælder således salg (formidling) af nye sadler samt service (tjek/justering) af brugte sadler af de mærker, som vi fører for Saddle Exchange Saddling Solutions (UK/GB) OG nyere/velholdteuldstoppede sadler af andre mærker.

 SADELTURE 2024 EFTER BEHOV:

Nordjylland (lejlighedsvis, ofte halvårligt eller oftere)
Djursland (omtrent hver eller i al fald hveranden måned)
Fyn / Sønderjylland inkl. Als (ca. hver 3.-6. måned)
Midt- & Vestjylland (omtrent hver eller i al fald hveranden måned)

Århus-området og periferien heraf: tages løbende (spørg bare!)

Disponible datoer ved behov i stald med 3 eller flere heste: Spørg!
[Bemærk at jeg ikke altid kan nå at få opdateret herinde, der er således ingen garanti for at de angivne datoer fortsat er fri. Send SMS med forespørgsel 22 800 112].
Vedr. ferie: p.t. intet at bemærke!

Hvis man har mulighed for at køre efter det, er der også tider at få på vores adresse. Akut/med kort varsel også.

Hvem er jeg?
Arbejdet udføres samvittighedsfuldt af acreddited saddle fitter Signe Græsbøll. Signe er oprindeligt uddannet hestemassør og senere jordbrugsteknolog med heste som speciale, og hun har førhen i en årrække levet af at træne heste professionelt, hvorfor hun naturligvis har stor forståelse for betydningen af en velfungerende overlinie og for sadlens rolle i denne sammenhæng. Signe har beskæftiget sig med sadeltilpasning i mere end 15 år.

Hvordan arbejder jeg?
Alle tjek og tilpasninger sker som en kombination af at se sadlen uden diverse underlag i brug på hesten under rytter såvel som i stilstand uden rytter:
Jeg starter gerne med at inspicere hestens ryg for at danne mig et indtryk af dennes tilstand (hvilket jeg også sammenholder med det generelle helhedsindtryk af hestens tilstand muskelmæssigt).
Dernæst ser og føler jeg på sadlen og sammenholder dette med førnævnte.
Jeg modtager naturligvis gerne relevant information om hestens alder, disciplin, niveau og evt. sadelhistorik.
Med mindre sadlen er fx er for lang eller der er tale om andre grelle fejl og sadlen dermed må ”dishes” allerede på staldgangen, så ser jeg nu hesten redet med sadlen for at se hvad status er i brug før evt. tilpasning.
Vælger vi at justere på sadlen, testes den igen efter hver justering. Ligeledes selvsagt efter en fuld omstopning. Tager jeg sadlen med hjem for at stoppe den om, kommer jeg ud at aflevere den igen, sådan at jeg ser den i brug og finjusterer, hvis der er behov for det.

Er vi ude i sadelprøvning med henblik på køb, bør man i god tid forud for besøget tale med mig om behovet. Man må forberede sig på at det, at finde den rette sadel er en process som KAN tage nogen tid. Sommetider rammer vi plet på dagen, imens der andre gange skal bestilles andet hjem fra lageret eller ligefrem laves en særlig ordre.

I forhold til køb bør det bemærkes, at jeg kun sjældent kan være behjælpelig med at skaffe brugt sadel. Og her gælder det at jeg kan kun hjælpe med at skaffe, hvad der svarer til en ældre Mercedes, ikke en udtjent Lada. Jeg kan med andre ord ikke hjælpe med at finde noget i kategorien ”næsten gratis”.

Hvad forventer jeg af dig?
Jeg forventer at du har gjort dig selv og hesten klar til besøget. Hav hesten og dens udstyr parat og dine støvler på og din hjelm i nærheden! – Ejer/rytter bedes venligst være beredt på at skulle ride. Er det på dagen ikke muligt at trave ret meget og at galopere (eksempelvis fordi det er en unghest og at det blæser eller p.g.a. andre omstændigheder), vil det forringe forudsætningerne for (optimal) vurdering og heraf tilpasning. Er man ikke i stand til at ride hesten i fx en jævn trav ligeud og rundt på volte minimum med hestens hoved/hals i en neutral position, vil mit arbejde være noget nær umuligt. Det påhviler alene ejer/rytter at skabe de nødvendige rammer og at have trænet forud med hesten.

For at min tidsplan på turene kommer til at stemme nogenlunde og ikke går helt skævt (til gene for alle de efterfølgende ryttere på turen) er det nødvendigt at enhver har for øje at vi ikke får for megen spildtid fx i form af at hesten ikke er hentet på folden endnu, når jeg ankommer (jeg varsler altid per SMS ca. en halv time eller en hel time inden). Jeg er selvfølgelig tålmodig især med ungheste og usikre ryttere, det skal der være tid til! Jeg sætter almindeligvis en times tid af i SNIT per hest.

VEJLEDENDE PRISEKSEMPLER ANNO 2024

Det har desværre været nødvendigt for mig at skrue lidt op for priserne som følge af hhv. Corona og situationen i Ukraine som begge dele har medført øgede omkostninger på alt fra materialer over revisor til brændstof.

Besøg med tjek inkl. kørsel på planlagt tur i område 950,-

Denne pris forudsætter, at man er fleksibel m.h.t. tidspunktet på dagen – jeg forsøger naturligvis efter bedste beskub at passe mine ruter ind efter folks ønsker, men jeg kan desværre ikke efterkomme alles krav til før/efter bestemte klokkesletter: især ikke det udbredte ønske om at få besøg efter normal arbejdstid (dvs. kl. 16). Det beder jeg om forståelse for.

Akuttillæg ved ønske om besøg asap uafhængigt af andre kunder: spørg!

Justering af sadler fra SaddleExchange:
Første justering efter køb er “fri”.
Tilpasning af stopning i øvrigt/efterfølgende afhængigt af omfang og disse priser er derfor vejledende:
Ligget typisk i lejet fra 500 ved små, jævnlige tilpasninger til 1.750 ved større tilpasninger eks. til anden hest
Fuld omstopning 2.500
kold justering af bom 750,-
Alm. ændringer af RP v.h.a. discs er uden beregning,
med mindre der er behov for at købe spritnye.
Kiler eller andet tilbehør koster ekstra.

Justering af sadler andre mærker:
Tilpasning af stopning afhængigt af omfang:
Ligget typisk i lejet fra 750 ved små, jævnlige tilpasninger til 2.000 ved større tilpasninger eks. til anden hest
Fuld omstopning 3-3.500,- (i visse tilfælde op til  4.000).
Kold justering af bom 1.000,- *OBS!

*) det er alene sadelejers ansvar forinden at tjekke med leverandøren om den pågældende sadel tåler (kold) justering af bommen, ligesom ejer bærer risikoen for evt. brækket bom.

Vedr. prøvning/køb af sadel – bemærk venligst:
Udover at hestens sædvanlige rytter/-e selvfølgelig skal deltage aktivt på dagen, opfordrer vi så vidt muligt til at træner/underviser (eller andre med stor indflydelse på rytteren) også er tilstede under prøvningen, ligesom den betalende part også bør være det, såfremt rytter og denne ikke er en og samme person (eks. forældre til pony-/juniorryttere). Dette for at undgå misforståelser af nogen art. Sørg venligst for at have stigremme og -bøjler samt gjorde i forskellige længder klar. Jeg har som regel nogle gjorde i bilen, men kan ikke garantere altid at have i alle længder…

Afregning
Betaling skal ske på dagen, og det kan være enten kontant (har dog IKKE længere byttepenge med mig!) eller endnu bedre via MobilePay til businesskode 68881.

Saddle Exchange TV

Sadlerne fra SaddleExchange kan ses her:
www.saddleexchange.com

www.reactorpanelsaddles.com
www.thenativesaddlecompany.com
www.theponysaddlecompany.com
www.comfort-saddles.com