SADDLING SOLUTIONS DK
v./Signe Græsbøll

Vi tilbyder sadelservice i hele Jylland og på Fyn (og lejlighedsvis også på Sjælland). Det gælder således salg (formidling) af nye sadler samt service (tjek/justering) af brugte sadler af de mærker, som vi fører for Saddle Exchange Saddling Solutions (UK/GB), og nyere/velholdte, uldstoppede sadler af andre mærker. Arbejdet udføres samvittighedsfuldt af acreddited saddle fitter Signe Græsbøll. Signe er desuden uddannet både hestemassør og jordbrugsteknolog med heste som speciale, og hun har i en årrække har arbejdet professionelt med træning af heste, hvorfor hun naturligvis har stor forståelse for betydningen af en velfungerende overlinie og for sadlens rolle i denne sammenhæng.

Formidling af håndsyede kvalitetssadler med særlige fordele og muligheder

Sadelprøvning: Uforpligtende afprøvning af nye sadler med henblik på køb nu eller senere. Udredning af dit såvel som hestens behov. Mulighederne er mange og begrænsningerne få.

Har du en hest med et såkaldt “umuligt” sadelleje?
Har du en kort hest? Flad hest? Bred? En kort, flad OG bred hest?
Har du en hest med høj manke eller mangel på samme?
Har du en overbygget hest med hulrum bag skulderen?
Har du en lillebitte pony som behøver en sadel helt nede i 12″?
Har du en ambitiøs teenager med en spektakulært gående pony?
Har du en hest som skal bære en stor/tung rytter?

… Og tror du, at du allerede har prøvet alt på markedet? 
Har du en hest med et vanskeligt sadelleje, og tror du, at du efterhånden har prøvet alt? Er din hest tilstrækkeligt værdifuld for dig til, at du er villig til at prøve noget lidt anderledes? …Udover at tilbyde traditionelt uldstoppede sadler og sadler med gelé (formstøbt skum) afhængigt af hestens type og facon, tilbyder vi nemlig også panelsadler i form af de innovative “Reactor Panel Saddles”. Her slutter din søgen, for der findes intet på markedet af tilsvarende kvalitet og genialitet! – Vores panelsadler udmærker sig ved stor bæreflade og ved at have nogle helt unikke tilpasningsmuligheder:
Toppen er en sadel af det lækreste læder med bom (opbygget tilsvarende vores traditionelle sadler), imens bunden i stedet for at være uldstoppet er skiftet ud med paneler af et patenteret, stødarbsorberende materiale. Man sidder super godt, sikkert og afbalanceret i sadlen og har en exceptionel klar kontakt til hesten. Sadlen er således ikke blot til den “krævende”/”udfordrende” hest, men i særdeleshed også til den kræsne rytter! I modsætning til uld (som dog stadig er at foretrække til visse typer/racer) bevarer panelerne faconen, og når hesten ændrer facon, kan panelsadlen tilpasses på stedet; man behøver således aldrig at undvære den!

Eller vil du bare gerne give dig og din hest optimale betingelser?
Med mere end et halvt hundrede forskellige modeller/varianter, dækker vi alle tænkelige behov indenfor ridesporten lige fra en ponypude til shetlandsponyen til topdressur- eller -springhestens behov. Idet sadlerne er håndsyede, er der ikke nogen egentlig grænse for, hvilke individuelle ønsker kunden kan få opfyldt. Vores eneste forbehold ligger i denne forbindelse i at sikre at kunden rent faktisk ender ud med et tilfredsstillende slutresultat.

Vedr. prøvning/køb bemærk venligst: Udover at hestens sædvanlige rytter/-e selvfølgelig skal deltage aktivt på dagen, opfordrer vi så vidt muligt til at træner/underviser også er tilstede under prøvningen, ligesom den betalende part også bør være det såfremt rytter og denne ikke er en og samme person (eks. forældre til pony-/juniorryttere). Dette for at undgå misforståelser af nogen art. Sørg venligst for at have stigremme og – bøjler samt gjorde i forskellige længder klar.

Serviceydelser som tjek og justering af diverse sadeltyper

Service på panelsadler

  • Call-out: Tjek og justering af sadlen på selve dagen.
   Kun ganske sjældne ændringer vil kræve at vi tager sadlen med.

Service på traditionelle sadler

  • Sadeltjek: Tjek af om sadlen passer til den pågældende hest, og ellers at vurdere om den vil kunne komme til det.
  • Tilpasning: Justering af nuværende stopning til en konkret hest, såfremt stopningen ellers er af tilfredsstillende karakter.
  • Omstopning: Fuld udskiftning af gammel, sammenfaldet/hård eller knoldet stopning. Udenfor Østjylland udføres fuld omstopning kun efter nærmere aftale.
  • Ændring af bomvidde: Nænsom justering af bommens vidde indenfor en vis grænse og fortrinsvis på egne mærker (og ellers på ejers eget ansvar/egen risiko).

Vedr. service bemærk venligst: Alle tjek og tilpasninger sker som en kombination af at se sadlen uden diverse underlag i brug på hesten under rytter såvel som i stilstand uden rytter. Ejer/rytter bedes venligst være beredt på dette. Er det på dagen ikke muligt at trave ret meget og at gallopere (eksempelvis fordi det er en unghest eller pga. andre omstændigheder), vil det forringe forudsætningerne for optimal vurdering og heraf tilpasning. Det påhviler alene ejer/rytter at skabe de nødvendige rammer. Hav i øvrigt generelt hesten parat og din hjelm i nærheden.

Saddle Exchange TV

www.saddleexchange.com
www.reactorpanelsaddles.com
www.thenativesaddlecompany.com
www.theponysaddlecompany.com
www.comfort-saddles.com