Wormstrup & Ko

Køb økologisk kød som giver dobbelt så god smag i munden

Udover den åbenlyse passion for heste, som vores hjemmeside udspringer af, har vi ligeledes en generel interesse i dyrevelfærd, naturpleje samt sund levestil – herunder også kost.

Heraf kommer at vi også har ØKOLOGISK CERTIFICERET skotsk højlandskvæg på vores bedrift på Wormstrupgården. Vi kan således lejlighedsvis tilbyde lokale/Østjyder at købe lækkert, magert kød, som er rigt på de sunde Omega3-fedtsyrer. Og det er fra dyr, som har levet et godt liv, og som til slut er kommet herfra på en værdig måde.

Dyrene har græsset året rundt (suppleret med økologisk grovfoder af høj kvalitet om vinteren bl.a. lavet på planter som lucerne og ærter, der er særdeles klimavenlige planter) og har levet et meget frit og ubekymret flokliv uden behov for medicinering af nogen art.

Læs mere om vores dyrehold, naturpleje, og bæredygtig klimastrategi her: (link kommer: siden er under udarbejdelse!)

“Umami” betyder velsmag på japansk og er en af de fem grundsmage, men er efter vores overbevisning overset/undervurderet i den danske madkultur. Velsmagen kommer her af fodringen (at dyrenes vækst ikke bliver forceret af korn eller andet kraftfoder) og ikke mindst den vigtige krogmodning.

Udskæringer og priser

Kødet sælges fortrinsvis i 1/4-dele dyr, idet det er lettest for os at administrere i en travl hverdag, og samtidig også er det, der er billigst for jer. Prisen er her blot kr. 75 kr. per kg. krogvægt. Krogvægten på dyrene kan naturligvis variere bl.a. beroende på slagtealder/køn (typisk 50-75kg. per 1/4-del). Hver kasse indeholder stege, steaks, småkøds-udskæringer/hakkekød (m. kun 8% fedt). Ingen ben i pakkerne. Hver opskæring er VAKUUMPAKKET for sig og det hakkede er pakket i poser a 500 g., så det kan simpelthen ikke være nemmere!

Hvis man ikke er i stand til at afhente/modtage kødet fersk med det samme, det er skåret op, fryser vi det ned. I enkelte tilfælde kan vi være behjælpelige med levering.

Sommetider har vi mulighed for at udbyde udskæringerne enkeltvis. I så fald ser kg.-priserne ud som følger (med forbehold for udsolgte varer, tastefejl og ændringer – spørg!):

  • 300kr./kg.: Mørbrad, Tyksteg/-filet
  • 250kr./kg.: Oksehøjreb, Roastbeef, Culotte
  • 250kr./kg.: Steaks (mindre/tyndere bøffer af inderlår), Entre Côte (tykke grillbøffer af oksefilet)
  • 120kr./kg.: Cuvette
  • 85/80/75kr./kg.: Hakket oksekød m. kun 8% fedt (pakket a 500 g.) hhv. ved 1, 5 og 10 kg. UDSOLGT!
  • 80kr./kg.. Oksebryst, Oksebov, Oksetværreb, Oksetykkam
  • 75kr./kg.: Osso-Bucco, Gullasch, Benløse Fugle, Lårtunge
  • 70kr./kg.: Gammeldags Oksesteg

Bemærk: Vi skærer vores grillbøffer af entre côte ud i tykke stykker. Dette for at bevare saften og kraften i kødet, når det grilles (eller steges fx på en grillpande). Det betyder at istedet for at servere en bøf per mand, anbefaler vi således hellere at man istedet er 2-3 personer om at dele én bøf, som så slices i lækre, tynde skiver ved servering.

Nyd virkelig godt kød med god samvittighed!

KONTAKT 20952586 (Jakob)